Cloud computing: the sky is the limit

19 september 2016

U hoort tegenwoordig bijna niets anders meer dan cloud automatisering. De sky is de limit! Overal in de vakbladen, het internet en op radiocommercials.  Terecht? Volgens ons wel!

Wat is het eigenlijk…'cloud'?  Cloud computing is een online plek waar u al uw gegevens, bestanden en benodigde software opslaat die u vervolgens overal ter wereld vanaf elke computer met internet kunt openen en gebruiken. Klinkt goed toch?

 

Private Cloud of Public Cloud?

Er is een onderscheid tussen Private Cloud en Public Cloud. Een Private Cloud is een eigen stukje 'cloud' dat alleen toegankelijk is voor u. Een Public Cloud is een 'cloud' waarin u de ruimte deelt met andere praktijken. Het grootste verschil tussen beide oplossingen is de veiligheid. U kunt het wel vergelijken met op uwzelf gaan wonen of in een studentenkamer waar u de keuken, badkamer en voordeur deelt met anderen. En al die anderen hebben ook een sleutel van dezelfde voordeur. Dus wordt automatisch iedereen met een sleutel verantwoordelijk voor alle kostbaarheden in die gezamenlijke ruimte. Die studentekamer is vast erg gezellig maar toch iets minder veilig en hygiënisch.

En juist om uw kostbaarheden (data) in de cloud goed te beschermen biedt Corilus alleen maar Private Cloud oplossingen aan.

 

Voordeel? Een cloud oplossing is een moderne oplossing waar de veiligheid gewaarborgd wordt.

Het grote voordeel van de overstap naar een cloud oplossing is dat u er overal vandaan bij kan. Maar er zijn natuurlijk meer voordelen. Om te beginnen hoeft u geen grote investering meer te doen in ijzer en software. U bent flexibel. Wilt u volgende week twee gebruikers extra, geen probleem. Merkt u dat de omgeving wat trager wordt, er kan direct extra geheugen of processorkracht aan uw server worden toegewezen. En alles voor een vaste prijs per maand per gebruiker. Dus u weet in januari al uw ICT kosten voor het aankomende jaar. Makkelijk toch?

 

Nadeel? U bent afhankelijk van het internet. Daarentegen is een lokale oplossing vaak afhankelijk van één server, één switch… Maar dat hoeft allemaal niet. Het is goed mogelijk om uw internetlijn op uw hoofdlocatie dubbel uit te voeren. Valt de glasvezelverbinding weg, dan neemt de ADSL het even over.

 

Conclusie? De vraag is niet meer of u naar de 'cloud' gaat maar wanneer.

Klik hier voor meer info.